Aske i munden, sand i skoen

Aske i mundenaf Per Petterson

Indlæst af: Hans Henrik Clemensen
ISBN: 978-87-91816-16-1
Udgivelsesår: 2008
Spilletid: 2 timer 40 min

Køb lydbogen.

Hør en fyldig smagsprøve

Om bogen

Handler om den seksårige Arvid og hans verden. Arvid bor i en forstad til Oslo, hans far arbejder på en skofabrik og hans mor er dansk og gør rent. Barndomslandets mytologi består af kvindefængslet og Laden og typer som Fede og Bandini. Vi befinder os i tressernes begyndelse, der er kold krig og Cuba-krisen står for døren. En morgen siger klasselæreren til eleverne at de skal bede til Gud, for atomkrigen lurer og enden er nær.

Om forfatteren

Per Petterson født 1952 i Oslo er blevet sammenlignet med forfattere som Hemmingway og Hamsun. Fik det brede folkelige gennembrud med “Ud og stjæle heste”, der både fik de norske boghandleresGyldne Laurbær og Kritikerprisen. En af de senere års mest læst bøger i Norge.

Fik Nordisk Råds litteraturpris 2009 for romanen Jeg forbander tidens flod, der også  findes som Boglyd-udgivelse.

Anmeldelser

* * * * *
“Per Petterson fik sit store gennembrud med romanen “Ud og stjæle heste”, som det lille forlag BOGLYD har givet os i Hans Henrik Clemensens indlæsning. Clemensens let rustne, let smagende stemmeføring matchede perfekt den aldrende fortæller heri – og det kan derfor overraske, at hans indlæsning af Petterson debut fra 1987 også lykkes så fint. For selvom den er fortalt i tredje person, er det barnets perspektiv der bærer den – den finurlige Alfons Åberg-agtige Arvid på seks år i en norsk bygd i 5o-erne – og Clemensen opretholder på én gang den voksnes omsorg og barnets forundring i sin oplæsning.”

Per Krogh Hansen, Berlingske Tidende