Jeg forbander tidens flod

Jeg forbanderaf Per Petterson

Indlæst af: Hans Henrik Clemensen
ISBN: 978-87-91816-18-5
Udgivelsesår: 2009
Spilletid: 6 timer 20 min

Køb lydbogen.

Hør en fyldig smagsprøve

Om bogen

Jeg forbander tidens flod er en roman om historiens ubønhørlige malstrøm. Titlen er hentet fra et digt af Mao, der var en af Arvid Jansens politiske stjerner dengang i 70’erne da han som så mange andre norske maoister lod sig proletarisere og tog arbejde på en fabrik. Og i morens øjne forspildte chancen for et andet liv end det hun selv har haft ved samlebåndet på chokoladefabrikken Freia.

I begyndelsen af 70’erne: På vej hjem fra natholdet ser Arvid en ung pige i en blå frakke på en T-banestation. De indleder et forhold; der er kun dig og mig, siger de til hinanden, kun dig og mig. Og så går tiden.

Om forfatteren

Per Petterson født 1952 i Oslo er blevet sammenlignet med forfattere som Hemmingway og Hamsun. Fik det brede folkelige gennembrud med “Ud og stjæle heste”, der både fik de norske boghandleres Gyldne Laurbær og Kritikerprisen. En af de senere års mest læst bøger i Norge.

Fik Nordisk Råds litteraturpris 2009 for  Jeg forbander tidens flod.

Anmeldelser

Anmeldelse i Berlingske Tidende af lydbogen: ******

“… indlæst af Hans Henrik Clemensen, som også har lagt stemme til de tidligere Petterson-indlæsninger. Den let slidte, rolige, resignerede og undrende stemmeføring rammer plet hvad angår fortælleren Arvid Jansens karakter. Fandens velgjort, både romanen og indlæsningen, og slet ikke til at afbryde, når man først har trykket på playknappen.”    Per Krogh Hansen

NORSK SUPERFORFATTER HAR GJORT DET IGEN
”Hvad er Per Pettersons hemmelighed?
Han bliver altid sammenlignet med Hemingway og Raymond Carver, som den unge Arvid da også læser. Men Petterson har større varme. Det, han kan, er at få øjeblikket til at stå frem med en fuldstændig indlysende klarhed.”

May Schack, Politiken