Ulvehunden

Ulvehundenaf Jack London
.
Indlæst af: Mikkel Schou
Oversat af: Tom Smidth
ISBN: 978-87-91816-26-0
Udgivelsesår: 2012
Spilletid: 8 timer 22 min

Køb lydbogen.

Hør en fyldig smagsprøve

Om bogen

Den klassiske fortælling om Hvidtand, halvt ulv og og halvt hund, der lever sine første år som slædehund hos en indianerstamme i Nordamerikas vildmark,  indtil den brutale Smukke Smith narrer ulvehunden fra dens ejer Grå Bæver. Hos Smith dresseres han til at blive en bidsk og farlig kamphund – en dræber der tjener penge til sin herre ved hundekampe. Men han reddes af en ung guldgraver, der gradvist vinder hans tillid.

Indlæst af Mikkel Schou, som har speaket en lang række af BBC´s naturprogrammer på DR TV

Om forfatteren

Jack London, 1876-1916, amerikansk forfatter. London voksede op i San Francisco og klarede sig selv fra han var 15 år gammel i skiftende, både farlige og illegale job.London er en af de mest oversatte amerikanske forfattere. Ved siden af Kipling og H.G Well har blandt angelsaksiske forfattere kun Ernest Hemingway, hvis livsverden har betydelige fællestræk med Jack Londons, opnået en lignende berømmelse.
Jack London trak på hele sin brogede og omtumlede fortid i sine bøger. Efter at have læst Det Kommunistiske Manifest af Marx blev han aktiv socialist. Hans forfatterskab gjorde ham fejret og rig (han tjente over 1 mio. dollar i løbet af sin karriere), men han var ulykkelig og kunne ikke forlige sig med sin egen succes sammenholdt med det, han havde set og udholdt. Han døde som 40-årig, måske ved selvmord.
(Den Store Danske encyclopædi)