Under askeskyen – en fortælleroman

af Dorte Futtrup

Indlæst af: Dorte Futtrup

ISBN: 978-87-91816-55-0
Udgivelsesår: 2018
Spilletid: 4 timer 42 min

Om bogen

April 2010:
Den islandske vulkan Eyjafjallajökull går i udbrud og lammer flytrafikken i hele Europa. På et nedslidt hotel i Malaga bliver ni danskere henvist til hinanden under askeskyen. På ubestemt tid er de fanget og frataget handlefrihed. Desperation, konflikt og afmagt lurer.
Vita er storyteller. Hun foreslår det brogede selskab at fordrive ventetiden med at fortælle historier. I de følgende døgn deler gruppen 23 fortællinger med hinanden. Vulkanen udløser skyggesider, omsorg og barsk  humor. Længsler, kærlighed, erotik syder og bobler. Bibliotekaren Karin tager noter undervejs og fortæller den 24. historie – gruppens fælles fortælling.
En roman om et midlertidigt fællesskab. Om fortællingens kraft.

En nutidig Dekameron

Om Dorte Futtrup: Født 1948. Uddannet bibliotekar. Har arbejdet på Færøerne og i Grønland. Lærer på Danmarks Biblioteksskole. Mundtlig fortæller siden 1990. Fortællekunst som profession siden 2001. Debut som forfatter 2005. Forfatter til mange artikler om mundtlig fortælling, narrative processer og fortælling som et organisatorisk redskab. Dorte har modtaget stipendier og legater, bla. fra Statens Kunstråd/Statens Kunstfond.

Link til Dortes hjemmeside: Dorte Futtrup.dk